28 Mayıs 2011 Cumartesi

ICAD'dan gözaltında kayıplar için etkinlik

ANF
10:50 / 28 Mayıs 2011
HABER MERKEZİ - Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD), gözaltında kayıplar hakkında bilgilendirme amacıyla Almanya’nın Nürnberg ve Ulm kenti ile İsviçre’nin Zürih kentinde etkinlikler gerçekleştirdi.

17-31 Mayıs Uluslar arası Gözaltında Kayıplar Haftası dolayısıyla Almanya’nın Nürnberg kentinde “Kayıplar bulunsun, mezarları açılsın, sorumlular yargılansın” sloganı ile bir tekinlik yapıldı. ICAD, Lorenzkirche meydanında Almanca “Kayıplara son” yazılı pankartı açarken, değişik ülkelerden kayıp fotoğraflarını sergiledi. ICAD Uluslararası Bürosu’nun kayıplar haftası için çıkan bildirisinin de dağıtıldığı eyleme, ATIK üyeleri de destek verdi.



ICAD Almanya Seksiyonu Ulm kentinde de ‘Toplu mezarlar açılsın, sorumlular cezalandırılsın’’ şiarıyla, 27 Mayıs günü şehir merkezinde sokak standı açtı. Gözaltında kaybedilenlerin mumlarla birlikte fotoğraflarının sergilendiği etkinlikte, ICAD’ın açıklamaları ve yeni çıkarmış olduğu bülten “Kayıpların Sesi” dağıtılırken, soğuk havaya rağmen sokaktan geçenlerin ilgisi dikkat çekti.

İsviçre’nin Zürih kentinde de aynı amaçla Stauffacher'de standı açıldı. Eylemde birçok ülkede gözaltında kayıpların ve toplu mezarların olduğu dile getirildi. Aynı zamanda toplu mezarların açılması ve kayıpların sorumlularının yargılanması taleplerine vurgu yapıldı. ICAD'ın kayıplar haftasıyla ilgili çıkardığı bildirinin Almancasının dağıtıldığı standa, gençlerin daha yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder