31 Mayıs 2011 Salı

ICAD: Kayıpların tanığıyız
Foto: ICAD: Kayıpların tanığıyız
İSTANBUL (31.05.2011)- Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD) Türkiye Seksiyonu, 17-31 Mayıs Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası'nı, kayıplar mücadelesinin simgesi Galatasaray Meydanı'nda yaptığı basın açıklaması ile tamamladı.
ICAD adına açıklamayı, gözaltında kayıplar mücadelesinin simge ismi olan Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak yaptı.
'Tanığız'
Ocak, "Yaşadığımız topraklara insanlar güvenlik güçlerince beyaz Toroslara bindirilerek gözaltına alındı" dedi.
Ocak, Seyhan Doğan'ın, Üzeyir Kurt'un, Fikri Özgen'in, 3 yaşındaki Dilek Serin'in eli telsizli kişilerce götürülüşlerine, Ali Efeoğlu'nun, Hüseyin Toraman'ın, Kenan Bilgin'in hangi işkence tezgahlarına yatırıldıklarına tanık olduklarını belirtti.
Maside Ocak, "Murat Yıldız'ı kendi elleriyle kolluk güçlerine teslim ettik. 12 Eylül darbecilerinin ve darbe politikalarını uygulayanların Nurettin Yedigöl, Cemil Kırbayır, Maksut Tepeli ve adını sayamadığımız yüzlerce insanımıza neler yapıldığını biliyoruz. Yıllarca biz almadık, bizde yok dedikleri insanlarımızı nasıl katlettiklerini 31 yıl sonra itiraf etmek zorunda kaldılar" dedi.
Cumartesi Anneleri'nin mücadelesinin 16. yılını doldurduğunu söyleyen Ocak, Cumartesi Anneleri'nin her hafta kaybedenlerin adreslerini tekrarladıklarını hatırlattı. Maside Ocak, ülkeyi yönetenlerin ise işkence emrini verenlerin, kaybedenlerin avukatlığını, korumalığını yaptığını, kendi sorumluluklarını örtbas ettiğini söyledi.
Maside Ocak, 1994 Nisan sonlarında İstanbul'da gözaltında kaybedilen Recep Güler için de tanıklara çağrı yaparak, bildiklerini anlatmalarını istedi.
Ocak, "Cumartesi Annelerinin inatla büyüttüğü çığlıkla sesleniyoruz. Adalet istiyoruz" dedi.(ETHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder