6 Nisan 2011 Çarşamba

Suriye'de kayıp Kürt tutsak öldürüldü mü?

ANF
10:30 / 06 Nisan 2011
HALEP - Suriye rejimi isyan hareketinin sürdüğü bir sırada 3 Kürt siyasi tutsağı serbest bıraktı ancak onlarla birlikte 10 ay önce tutuklanan Tehsin Memo halen kayıp. Memo’nun öldürüldüğünden şüphe ediliyor.

Suriye’de Kürtlere yönelik insan hakları ihlallerini bildiren KurdWatch sitesi Yekiti partisinin üç üyesi Nezmî Ebilrehman Mihemed, Ehmed Xelîl Derwîş ve Yaşa Xalid Qadir’in serbest bırakıldığını duyurdu. Ancak onlarla birlikte 10 ay önce tutuklanarak Şam yakınındaki işkencesiyle ünlü Sidnaya cezaevine konulan Yekiti üyesi Tehsin Xeyri Memo’dan halen kayıp. KurdWatch, Memo’nun öldürüldüğünü tahmininde bulunuyor.

İKİ TUTSAK DAHA SERBEST

Öte yandan Kürt Özgürlük Partisi üyeleri Salih Ebdo ile Hisen Hemid Mihemed’in de serbest bırakıldığı belirtildi. Emdo ve Mihemed 19 Ağustos 2007’de tutuklanarak Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından dört yıl hapse mahkum edilmişlerdi. Bunlar Devlet Başkanı Beşar El Esad’ın 15 Mart’tan bu yana devam eden isyan karşısında ilan ettiği af kapsamında serbest bırakıldılar.

Serbest bırakılan başka Kürt tutukluların da olduğu yönünde bilgiler var ancak bunların kimlikleri ve sayıları hakkında bilgi alınamadı.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder