8 Nisan 2011 Cuma

Askeri bölgede toplu mezar              http://www.atilim.org/haberler/2011/04/08/Askeri_bolgede_toplu_mezar.html
VAN (08.04.2011)- Van Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi ve Mazlum-Der Van Şubesi, Van'da askeri yasak bölge alanında bulunan Toprakkale mevkisinde bulunan bir taş mağarada, toplu mezar olduğu iddiasıyla Van Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu.
Van Adliyesi önünde toplanan insan hakları savunucuları adına açıklama yapan Van Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyesi Avukat Abdulbasit Bildirici, 12 Eylül müdahalesinin ardından 'askeri bölge' olarak korunan Topraklale'deki mağaranın bir toplu mezar olduğuna dair önemli şüphelerin bulunduğunu belirtti.
Bildirici şöyle konuştu: "1995 yılında kardeşini kaybeden Vanlı bir vatandaşın anlattıklarında bu gizlidir. Bu tanık, gözleri bağlanarak yaklaşık yarım saatlik yolcuğun ardından bir mağarada gözleri açılınca, kokuşmuş onlarca cesetle karşılaşmıştır. Bu manzaraya fazla dayanamayan bu kişi, çıkmak isteyince gözleri bağlanarak mağaradan çıkarılmıştır. Kaybolan kardeşi şimdiye kadar bulunamamıştır. Tahminlere göre vatandaşın anlattığı mağara, Toprakkale'deki mağaradır. Delillerin kaybolmaması için askeri yasak bölgedeki mağara derhal incelenmelidir." (ETHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder