23 Şubat 2012 Perşembe

'Efeoğlu'nun faili örgütte aransın' 23/02/2012 2:00

'Efeoğlu'nun faili örgütte aransın'
ENİS TAYMANArşivi






İSTANBUL- Üniversite öğrencisi Ayhan Efeoğlu’nun 6 Ekim 1992’de gözaltına alındıktan sonra kaybedilmesiyle ilgili soruşturmada ‘görevsizlik’ kararı veren Şişli Cumhuriyet Savcılığı, “Şüpheliler hakkında mağdurlar yönünden örgüt tarafından öldürülme eylemine yönelik karar verilmesi gerekir” diyerek görevsizlik kararı verdi. Savcılık dosyayı daha önceden ‘örgüt yok’ diyerek kendisine gönderen Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na iade etti.
Susurluk hükümlüsü Ayhan Çarkın’ın Efeoğlu’nun kaybedilmesi ve Perpa katliamıyla ilgili itirafları üzerine soruşturma açan İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali, dosyayı ‘örgüt ya da terör organizasyonu değildir’ diyerek, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na göndermişti. Dosyayı inceleyen savcı Ayhan Bedirhan ise dosyayı yeniden özel yetkili savcılığa gönderdi. Kararın gerekçesinde şöyle denildi: “İddia edilen örgüt üyeliği yönünden herhangi bir kararın verildiğine dair dosyanın incelenmesinde bilgi bulunmadığı, bir kısım şüpheliler hakkında Ergenekon ve Susurluk terör örgü üyeliklerinden soruşturma açıldığının basına yansıması nedeniyle bilindiği, bununla birlikte iddia edilen eylemlerin suç tarihi itibari ile soruşturma yetkisinin DGM’ye ait olduğu da göz önüne alınarak şüpheliler hakkında mağdurlar yönünden örgüt tarafından öldürülme eylemine yönelik karar verilmesi gerektiği...”
Dosyanın avukatlarından Taylan Tanay, “Özel yetkili savcı yine görevsizlik verirse dosya Yargıtay’a gider. Bu da yıllarca soruşturma yürütülmemesine ve zamanaşımana yol açabilir. Efeoğlu’nun kaybedilmesine yönelik dosyanın 20 yıllık zamanaşımı dolmak üzere. İstanbul’un Genel Yetkili Savcılığı’nın verdiği görevsizlik kararı suç örgütünün açığa çıkarılıp cezalandırılması için şans” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder