14 Eylül 2010 Salı

Mehmet Karatay: Babamı korucular öldürdü

Mehmet Karatay: Babamı korucular öldürdü

ANF
15:01 / 14 Eylül 2010
URFA - Adıyaman'a sondaj kuyusu kazmak için giden ve bir aydır kayıp olan Ömer Karatay'ın öldürüldüğü ortaya çıktı. Karatay'ın oğlu, babasının korucular tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Urfa'nın Suruç ilçesinden 13 Temmuz'da Adıyaman'a sondaj kuyusu kazmak için giden Ömer Karatay'dan (43) bir ay süredir haber alınamıyordu. Çalışmak için Adıyaman'a giden Karatay, bir aylık sürenin ardından öldürülmüş olarak ormanlık alanda bulundu. Çobanların bulduğu Karatay'ın cesetinden çok sayıda mermi çıktı. Otopsisi yapılan Karatay, ardından memleketi Suruç'ta toprağa verildi. Öldürülmüş olarak bulunan Ömer Karatay'ın yakınlarının aktardığına göre ise, cinayet bölgedeki köy korucuları tarafından işlendi.

KARATAY'IN CESEDİNİ ÇOBANLAR BULDU

Henüz Karatay'ı bulmak için arama çalışmaları yapıldığı sırada, çobanlar Taşköy yakınlarındaki ormanlık alanda bir ceset gördüler ve Adıyaman Jandarma Komutanlığı'na ihbarda bulundular. İhbar üzerine çobanların tarif ettiği alana giden jandarma, kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet etmiş şekilde Karatay'ın cesedini buldular.

Morgda yapılan ön otopside, Karatay'ın ateşli silahla öldürüldüğü tespit edildi.

TELEFONLA ÇAĞRILDI

Ömer Karatay'ın 24 yaşındaki oğlu Mehmet Karatay, babasının Kömür Beldesi civarındaki köy korucuları tarafından öldürüldüğünü belirtti. Babasının vahşi bir şekilde öldürülerek ormanlık alana atıldığını söyleyen Mehmet Karatay, babasına bir ay önce telefon geldiğini ve ardından sondaj kuyusu kazmak için sık sık gittiği Kömür Beldesi yakınındaki Yaylapinar Köyü’ne gidecegini söylediğini anlattı. "Daha sonra kendisini defalarca aramamıza rağmen telefonuna ulaşamayınca güvenlik güçlerinden yardım istedik. Bir gün sonra arabası terk edilmiş olarak bulununca hayatından iyice endişe ettik, bir ayın sonunda da korktuğumuz başımıza geldi ve öldürülmüs olarak kendisine ulaşıldı" dedi.

KORUCULAR TEHDİT ETMİŞ

Öldürülen Ömer Karatay'ın, daha önce ailesine anlattıkları ise, cinayeti işleyenleri eleverir nitelikte. Oğul Karatay, bu hususta ise şu bilgileri verdi: "Babam, daha önce bize Kömür Beldesi çevresindeki köy korucularının kendisini tehdit ettiğini ve bu yönde telefonlar aldığını söylüyordu. Babamı öldüren kişiler, kendisini oraya davet eden köy korucularıdır."

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder