18 Ekim 2011 Salı

Ayhan Efeoğlu’nun Mezarı Nerede Açıklayın?
Salı, 18 Ekim 2011 18:44

Ayhan Efeoğlu’nun Mezarı Nerede Açıklayın?

Cenazesini İstiyoruz. Cevap Alıncaya Kadar Susmayacağız.

Kontrgerilla Ayhan Çarkın verdiği ifadelerde İYÖ-DER’li Ayhan Efeoğlu’nu Trakya civarında bir yere gömdüğünü itiraf etmişti. TAYAD’lı Aileler de 18 Ekim Salı günü saat 12.30’da Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelerek Ayhan Efeoğlu’nun mezarının açıklanmasını istediler.

“Ayhan Efeoğlu’nun Cenazesini İstiyoruz. Mezarı Nerede Cevap Alıncaya Kadar Susmayacağız” pankartı açan aileler, aynı içerikli dövizleri de taşıyarak basın açıklaması yaptılar. Aileler adına konuşma yapan Mehmet Güvel kayıpların bulunması için verdikleri mücadeleyi sürdürdüklerini ve Ayhan Efeoğlu’nun cenazesini alacaklarını ifade etti.

Daha sonra Lerzan Caner bir açıklama yaparak Ankara DGM Savcılığında Ayhan Çarkın’ın ifadesi olmasına rağmen hiçbir hukuki işlemin yapılmadığını dile getirerek “Basit bir mantık yürütme ile sorulması gereken sorular bile sorulmamıştır. Örneğin; Ayhan Efeoğlu’nun cesedini kim ya da kimler teslim etmiştir? Bir polis olan Ayhan Çarkın nasıl olur da kendisine teslim edilen bir cesedi bir yerlere gömmüştür? Ayhan Efeoğlu’nun cesedini nereye gömmüştür?

İfadeyi alan savcı bu basit soruları bile niye sormamıştır? Ne korunmaktadır? Açık ki burada basit bir çete işi yoktur. Organize edilen, iktidarın tüm olanaklarının ve araçlarının kullanıldığı bir saldırı vardır. Aksi takdirde niye Ayhan Çarkın her şeyini riske sokarak Ayhan Efeoğlu’nun cesedini gömsün?

Ayhan Efeoğlu’nun cesedi nereye gömülmüştür? Ayhan Çarkın niye bunu açıklamamıştır?

Ayhan Çarkın Ayhan Efeoğlu’nun cesedini nereye gömdüğünü açıklamalıdır. Ayhan Efeoğlu’nun cesedini nereye gömdüğünü göstermelidir” dedi.

“Ayhan Efeoğlu’nun Cenazesini İstiyoruz, Adalet İstiyoruz, Katil Devlet Hesap Verecek, Kayıplarımızın Hesabını Soracağız” sloganlarıyla eylem sona erdi.

Okunan açıklama metni:

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olan Ayhan Efeoğlu İYÖ-DER’in mücadelesi içinde yer almaktaydı. Defalarca siyasi polis tarafından gözaltına alınıp işkence yapılan Ayhan Efeoğlu 6 Ekim 1992 tarihinde gözaltına alındı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. O da kayıplardan biriydi.

Ayhan Efeoğlu kontrgerilla tarafından kaybedilen onlarca devrimciden biridir. Dönem kayıpların, katliamların en yoğun olduğu dönemdir. İktidar çeşitli baskı araçlarıyla susturamadığı devrimcileri kaybetme ile susturmaya çalışmaktadır. Böylece halk tehdit edilmekte, korku saçılmaya çalışılmaktadır. Korku ile halk sindirilmek istenmiştir. İktidar açıkça; “Bana karşı mücadele edersen bir mezarın bile olmaz demektedir”. Devrimciler, halktan insanlar polis tarafından gözaltına alınıp kaybedilmiştir. Kaybedenler bellidir, kontrgerilla! Bu nedenle de kayıpları arama mücadelesi sonuçsuz kalmıştır. Savcılar, hâkimler adeta kaybedenleri korumuşlardır. Bazı kayıpların tanıkları olmasına rağmen, gözaltı kayıtları v.s. olmasına rağmen kayıplar kabul edilmemiştir.

Ayhan Efeoğlu’nu kaybedenlerin kontrgerilla olduğu Ayhan Çarkın’ın ifadeleriyle ortaya çıkmıştır. Özel tim polisi, infazcı ve işkenceci, kontrgerilla elemanı Ayhan Çarkın ifadesinde Ayhan Efeoğlu’nun cesedinin kendisine teslim edildiğini, kendisinin de bu cesedi gömdüğünü itiraf etmiştir. Ayhan Çarkın’ın ifadesi Ankara DGM Savcılığında vardır. Ayhan Efeoğlu’nun kaybedilmesiyle ilgili de suç duyuruları vardır. Ancak yapılan hiçbir hukuki işlem yoktur.

Basit bir mantık yürütme ile sorulması gereken sorular bile sorulmamıştır. Örneğin; Ayhan Efeoğlu’nun cesedini kim ya da kimler teslim etmiştir? Bir polis olan Ayhan Çarkın nasıl olur da kendisine teslim edilen bir cesedi bir yerlere gömmüştür? Ayhan Efeoğlu’nun cesedini nereye gömmüştür?

İfadeyi alan savcı bu basit soruları bile niye sormamıştır? Ne korunmaktadır? Açık ki burada basit bir çete işi yoktur. Organize edilen, iktidarın tüm olanaklarının ve araçlarının kullanıldığı bir saldırı vardır. Aksi takdirde niye Ayhan Çarkın her şeyini riske sokarak Ayhan Efeoğlu’nun cesedini gömsün?

Ayhan Efeoğlu’nun cesedi nereye gömülmüştür? Ayhan Çarkın niye bunu açıklamamıştır?

Ayhan Çarkın Ayhan Efeoğlu’nun cesedini nereye gömdüğünü açıklamalıdır. Ayhan Efeoğlu’nun cesedini nereye gömdüğünü göstermelidir.

Göstermelik soruşturmalar, yargılamalarla hiçbir şeyin üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz. Bürokrasinin çarkları arasında gerçeklerin üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz. Sorumlu “devlet içindeki bazı çeteler” değildir. Sorumlu iktidardır.

Ayhan Efeoğlu’nu gözaltına alan polisler, işkence yapan ve kaybeden polisler, onu katleden ve bilinmez bir yere gömen polisler, bu polisler hakkında soruşturma açmayan savcılar, hâkimler, onca kaybı görmezden gelen politikacılar, kaybedenleri savunan politikacılar kayıplardan sorumludur. Artık kimse burada “devlet içindeki çeteden” bahsetmesin.

Biz sorumluları biliyoruz. Sorumlu kontrgerilladır. İktidardır. Ayhan Efeoğlu’nun cenazesini istiyoruz. Alıncaya kadar susmayacağız. 18.10.2011

TAYAD’LI AİLELER
http://www.halkinsesi.tv/index.php/haberler/4288-ayhan-efeolunun-mezar-nerede-acklayn.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder