20 Kasım 2010 Cumartesi

Şemdinli'de kaybedilen 14 kişi anıldı

Şemdinli'de kaybedilen 14 kişi anıldı

ANF
16:46 / 19 Kasım 2010
HAKKARI - Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar Köyü Ormancık mezrasında 1994 yılında askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan 14 kişinin aileleri, Pesan Çayı'na gül bırakarak kaybedilen yakınlarını andı.

Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar Köyü Ormancık mezrasında 1994 yılında askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan kayıp 14 kişinin Ormancık mezrasında yaşayan yakınları Pesan Çayı'na güller bıraktı. Gidecek herhangi bir mezarın olmadığından dolayı Pesan çayına yapay güller bırakan kayıp yakınları, onları bu bayram da buruk bir şekilde anmanın üzüntüsünü yaşadı.

Kayıp 14 kişinin fotoğraflarını ellerinde taşıyan aileler, 32 bayram onlarsız bir bayram geçirdiklerini söyledi.

24 Temmuz 1994 tarihinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar Köyü Ormancık mezrası yakınlarında yaşanan çatışma nedeniyle savaş uçakları mezrayı bombalamış ve Ormancık mezrası boşaltılmıştı. Askerler, Ormancık mezrasında Casim Çelik, Yusuf Çelik, Mihçek Çelik, Hurşit Taşkın, Temal Izci, Abdulaziz Inan, Salih Şengül, Naci Şengül, Sıddık Şengül, Cabbar Selvi, Reşit Selvi, Hayrettin Öztürk, Aşur Seçkin ve Kerem Inan'ı gözaltına almış ve bir daha bunlardan haber alınamamıştı.

Bir askerin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği ihbar mektubunda kayıplardan Kerem Inan'ın Ormancık mezrasında, Aşur Seçkin'in ise Hapuşte yaylasında Yarbay Ali Çamurcu tarafından öldürülüp gömüldüğünü, diğer 12 kişinin de Derecik Güvenlik Iç Taburu' gömüldüğünü ihbar mektubunda belirtmişti. Kayıp yakınlarının kazı çalışmaları için Şemdinli Savcılığı'na müracaatta bulunmuş, Derecik Iç Güvenlik Taburu'nda yapılan kazı çalışmasında herhangi bir bulguya rastlanılmamıştı.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder