15 Kasım 2010 Pazartesi

Faili meçhul Ali Tekdağ 16. yılında anıldı

Faili meçhul Ali Tekdağ 16. yılında anıldı

ANF
15:06 / 14 Kasım 2010
AMED - 13 Kasım 1994'te telsizli ve silahlı kişiler tarafından zorla arabaya bindirilerek kaybettirilen faili meçhul Ali Tekdağ'ın ölümünün 16. yılında anma töreni yapıldı.

Evli ve yedi çocuk babası, pastacı olan Tekdağ 13 Kasım1994 yılında telsizli kişilerce otomobile bindirilerek götürülmüş ve o günden sonra ailesinin tüm çabalarına rağmen kendisinden haber alınamamıştır.

Yapılan anmaya Diayder Seydaları, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Kayapınar Belediye Başkanı Mahmut Dağ, Bağlar İlçe Başkanı Mahmut Kurbanoğlu, , Sur İlçe Başkanı Mehmetşah Teke, 5 Nisan Özgür yurttaş Derneği yöneticileri, TUHAD DER yöneticileri ve çok sayıda kayıp yakını katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Ali Tekdağ'ın fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi esnasında Tekdağ'ın ailesi duygulu anlar yaşadı. Daha sonra bir konuşma yapan Diay-Der Başkanı Zahit Çiftkuran, şehadet mertebesine ulaşmanın kolay olmadığını belirtti ve toprağı, evi ve dili için savaşırken can vermiş kimselerin dinde şehit olarak geçtiğini dile getirdi.

Bugüne kadar Kürtler üzerinden dini kullanarak birçok oyunlar oynandığını belirten Çiftkuran, artık Kürt halkının bu konuda daha dikkatli davranarak böylesi oyunlara gelmemesini söyledi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder