3 Nisan 2012 Salı

Ayhan Efeoğlu'nun mezarının bulunması için 2 günlük açlık grevindeyiz
Salı, 03 Nisan 2012 07:17

KAYBEDİLEN EVLADIMIZ AYHAN EFEOĞLU’NUN BULUNMASI İÇİN 5-6 NİSAN’DA ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE AÇLIK GREVİNDEYİZ!

Ayhan Efeoğlu bir devrimciydi. Halkımızın özgürlüğü ve ülkemizin bağımsızlığı için mücadele ediyordu. Bu nedenle defalarca gözaltına alındı. Son olarak 6 Ekim 1992 yılında gözaltına alındı ve kaybedildi. Kaybedilmesinin üzerinden tam 20 yıl geçti. Acımız ve öfkemiz ilk günkü gibi. Aradan geçen zamanla unutacağımızı düşünenler yanılıyor.

Bitmeyen, hep canlı tuttuğumuz adalet duygusuyla, halkı için mücadele eden bir devrimciye olan vefa ve bağlılıkla arıyoruz onu.

Ayhan Efeoğlu’nun katillerinden biri, kontrgerille elemanı Ayhan Çarkın yıllar sonra yaptığı itiraflarda “gözaltına alındı, öldürülüp bir torba içine kondu” dedi, cesedini de Trakya taraflarında bir ormana gömdüklerini söyledi…

Ortada bir cinayetin itirafı var, ama devlet konuyla ilgili somut bir adım atmıyor. Cinayetin üzeri kapatılmaya, kayıplar politikasının arkasında devletin olduğu gerçeği hala gizlenmeye çalışılıyor. Bu gerçeğin üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Ayhan Efeoğlu’nun cesedinin bulunup ailesine teslim edilmesine kadar mücadelemize devam edeceğiz. Nasıl ki, Güler Zere’yi, Yasemin Karadağ’ı zulmün elinden aldıysak, Ali Yıldız’ın mezarını bulduysak Ayhan Efeoğlu’nun da mezarını bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu ısrarla onu bulacak ve katillerinden hesap soracağız. Bu amaçla her hafta yürüyüşler yapıyoruz. Savcılık, somut adım olabilecek hiçbir şey yapmıyor.

5-6 Nisan’da, Çağlayan Adliyesi önünde 2 günlük Açlık Grevi çadırı açarak, Ayhan Efeoğlu’nun bulunmasını ve ailesine teslim edilmesini isteyeceğiz. Perşembe günü saat 12.00’de çadırımızı açacak ve Cuma akşamı saat 17.30’da çadırımızı kaldırarak, Taksim’de saat 19.00’da yapacağımız eyleme gideceğiz.

Tüm halkımızı ve duyarlı herkesi bu eylemlerimize katılmaya ve kayıpların bulunması için duyarlı olmaya çağırıyoruz.

TAYAD’LI AİLELER

YER : ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜ

TARİH: 5 NİSAN 2012-PERŞEMBE

SAAT : 12.00

NOT: BASIN AÇIKLAMASINDAN SONRA 2 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ ÇADIRINI AÇACAĞIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder