21 Ağustos 2010 Cumartesi

6. Uluslararası Gözaltında Kayıplar Kurultayı Çağrısı 9 - 12 Aralık 2010 Londra

6. Uluslararası Gözaltında Kayıplar Kurultayı Çağrısı
9 - 12 Aralık 2010 Londra
21. Yüzyıla sömürünün, yoksulluğun, baskıların, işkencelerin, katliamların ve gözaltında kayıpların verdiği acılar ve ıstıraplarla giren insanlık, yüzyılın daha ilk 10 yılında, bu acılarına savaşların ve işgallerin, ulusal hareketleri bastırmak amacıyla gerçekleştirilen katliamların beraberinde getirdiği yeni yıkımları ve acıları da ekledi.
Diğer yandan baskılar, sömürü ve sefalet altında yaşayanların özgürce ve insanca yaşam özlemleri, istemleri ve mücadeleleri her türlü vahşi yöntemle bastırılmaya devam etmektedir. Mevcut sisteme muhalif olanlar, demokratik hak ve özgürlük mücadelesi yürütenler, bağımsızlıktan yana çaba gösterenler, devletlerin veya devletlerce desteklenen güçlerin hedefi olmaktadırlar.
Egemen güçlerin baskı altında tutma, sindirme ve yok etme yöntemlerinden biri olarak gözaltında kaybetme politikası da tüm hızıyla devam etmektedir. Gözaltında kaybetme yöntemiyle, sisteme muhalif olan kişiler kaçırılarak vahşice öldürülüp, gizli bir yere gömülürken, egemen güçler bununla sadece muhalif kişinin fiziki olarak ortadan kaldırılmasını değil, başta kaybedilen kişinin yakın çevresi olmak üzere, tüm toplumu korkutmayı, sindirmeyi ve kendisine boyun eğdirmeyi hedeflemektedirler.
ICAD, başta kayıp yakınları olmak üzere, gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten yürekli insanların, insan hakları savunucularının ve demokratik kitle örgütlerinin 1996 Mayıs’ında uluslar arası bir kurultayda bir araya gelerek kurulmasından bu yana, gözaltında kayıp politikasına karşı mücadele yürütmekte, yürütenleri desteklemektedir. ICAD, uluslar arası kurultaylar düzenleyerek, bu kurultaylarda dünyanın farklı ülkelerinden kayıp yakınlarının ve gözaltında kayıplara ve insan hakları ihlallerine karşı mücadele yürüten örgütlerin, kurumların bir araya gelerek acılarını, öfkelerini, mücadele deneyimlerini paylaşmasını sağlamakta ve birlikte mücadelenin olanaklarını tartışmalarına olanak sunmaktadır.
ICAD, bu yıl 6.sını düzenleyeceği Gözaltında Kayıplar Kurultayı’nı “Savaşlar, Ulusal Hareketler ve Gözaltında Kayıplar” başlığı altında yapmaktadır. Başta Ortadoğu’da ve Afganistan’da olmak üzere dünyamızın birçok yerinde süren savaşlarda ve işgallerde her yıl binlerce insan gözaltında kaybedilmektedir. Yine sömürgeciliğe karşı ulusal özgürlük mücadelesi veren uluslara karşı yürütülen kirli savaşlarda binlerce insan gözaltında kaybedilmektedir.
9-12 Aralık 2010 tarihlerinde Londra’da gerçekleştirilecek olan 6. Uluslararası Gözaltında Kayıplar Kurultayı, güncel olan bu sorunları ele alacak, günümüzde gözaltında kayıp politikasının yönü ve buna karşı mücadele perspektiflerini tartışacaktır. Kurultayımızda dünyanın değişik kıtalarından, ülkelerinden kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, aydınlar, demokrasi ve özgürlük güçleri bir araya gelecektir.
Kurultayımıza, gözaltında kayıplara karşı mücadeleyi güçlendirerek gözaltında kayıpların ve insan hakları ihlallerinin sona ermesini, kayıpların akıbetlerinin ortaya çıkarılması ve kaybedenlerin yargılanmasını isteyen, baskı ve sömürüye karşı duran tüm demokrasi ve özgürlük güçleri, insan hakları savunucuları, aydınlar, yazarlar ve sanatçılar davetlidir.
Davetimiz, kayıp yakınlarının çığlığını duymaya, umudunu büyütmeye, kayıpların sesi ve yüreği olmak isteyenleredir.
ICAD
Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder