12 Ekim 2010 Salı

ICAD'dan kurultay hazırlığı

ICAD'dan kurultay hazırlığı
BRÜKSEL (10.10.2010)- Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD) Belçika Seksiyonu, 6. uluslararası kurultay hazırlıkları çerçevesinde bir gece organize etti. Ixelles Belediye Başkanı yardımcısı Pierre Lardot, kayıpların olmadığı bir dünya diedi.
Lardot, kayıpların olmadığı bir dünya istedi
Etkinlik başkent Brüksel'de bulunan Moliere Tiyatrosu'nda yapıldı. Gecede ilk sözü Ixelles Belediye Başkanı yardımcısı Pierre Lardot aldı. Lardot, geceyi düzenleyen ICAD'a gözaltında kayıplar sorununu gündeme getirdiği için teşekkür etti. Pierre Lardot Kürdistan ve Filistin'de gözaltında kayıpların yaşandığını dile getirerek, kimsenin politik düşüncelerinden kaynaklı kaybedilmediği bir dünya özlemi içerisinde olduğunu söyledi.
ICAD Belçika Seksiyonu sekreteri Erdal Özdemir ise konuşmasını ICAD'ın 9-12 Aralık tarihlerinde İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenleyeceği 6. uluslararası kurultayına ayırdı. Politik kayıpların bir insanlık suçu olduğunu dile getiren Özdemir; “Yaklaşık 30 ülkeden gelecek delegelerle kayıplar gerçeğini bir kez daha kamuoyunun gündemine taşıyacağız” dedi.
Konuşmaların ICAD'ın tarihçesini anlatan film gösteriminde kayıplar ve kayıplara karşı mücadele tarihi hafızalarda tekrar tazelendi.
Mehmet Atlı kayıplar için söyledi
Gecenin kültürel bölümünde ise Mehmet Atlı ve Serdar Keskin izleyicilerle buluştu. ICAD gecesinde sahne alan Kürt sanatçı Mehmet Atlı geceye katılmaktan kaynaklı mutlu olduğunu söylediği konuşmasında “Gözaltında kayıpları gündemleştiren ICAD'a” güç verilmesini istedi.
Mehmet Atlı'nın söylediği bir birinde güzel şarkılara konseri dinleyen 300 kişi hep bir ağızdan eşlik etti. Mehtmet Atlı geceye destek veren Roj Tv, Brüksel Kürt Enstitüsü ve Ezilen Göçmenler Kolektifi (EGK)'ya teşekkür etti, çalışmalarında başarılar diledi. Geceye Uluslararası Kızıl Yardım Örgürü (SRI)'de katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder